Sinterklaas commissie

Sinterklaas commissie

De Sinterklaas commissie (kort gezegd Sintcie) is een van de oudste en eerste commissies die ooit is opgezet binnen Tafelronde 156 Nunspeet.

De Sintcie is een jaarlijks terugkerende commissie waarbij leden van Tafelronde 156 Nunspeet de daken opgaan als De Sint en zijn pieten. Traditioneel bestaat de Sintcie uit huisbezoeken. Hierbij gaat de Sint met 2 a 3 pieten bij de mensen thuis langs. Deze bezoekjes duren gemiddeld 25 minuten en het gezin staat hierbij centraal. Uiteraard staan de kinderen op één, maar vaak wordt er ook wat tijd vrij gemaakt voor opa en/of oma of vader en moeder.

Voorafgaand aan het bezoek word de Sintcie geïnformeerd over gebeurtenissen of bijzondere momenten die dat afgelopen jaar hebben plaats gevonden. Op deze manier ontstaat er een leuke en dynamische interactie tussen het team en het gezin. Huisbezoeken kunnen vanaf november via de socials of de website van Tafelronde 156 Nunspeet geboekt worden. Afhankelijk van hoe Sinterklaas valt (5 dec) gaat de Sintcie meestal 2 a 3 dagen op pad.

De laatste jaren breid de Sintcie haar activiteiten ook uit naar andere bezoeken. Zo worden er steeds meer (grotere) bedrijven bezocht, die een Sinterklaasfeest verzorgen voor de kinderen van het personeel. Daarnaast worden bezoeken geboekt door ondernemersverenigingen om bijvoorbeeld een aantal uur in het centrum door te brengen en daarbij interactie te hebben met het winkelend publiek.

De jaarlijkse opbrengsten gaan in de fundraise van Tafelronde 156 Nunspeet en worden besteed aan veelal lokale goede doelen of maatschappelijke initiatieven.

Wilt u Sint en zijn pieten dit jaar op bezoek? Mail voor meer informatie en een aanvraag naar sinterklaas@tafelronde.org

Copyright © 2022 Tafelronde 156 – Nunspeet – Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer

Design by: Giraffes4Zebras