Oktoberfest

Oktoberfest

Tafelronde 156 Oktoberfest Nunspeet

Sinds 2016 organiseert Tafelronde 156 het Oktoberfest in Nunspeet. Als Tafelronde bouwen we ons Marktplein in Nunspeet vol met een joekel van een tent om 600 in lederhosen en dirndl’s gehesen festgangers te verwelkomen. Zoals elk jaar worden wij sterk gesteund en geholpen door vele plaatselijke ondernemers en sponsoren om ons fest tot een succes te maken. 

Opbouwen

Op vrijdag wordt er traditioneel begonnen, de tent kan worden opgebouwd en de barinrichting, koelwagen, toiletunits, keukeninrichting, verlichting, podium, versieringen, vloerdelen, biertafels en banken worden af en aan gereden. In een mum van tijd is het Nunspeetse Marktplein één en al bedrijvigheid. Er moet hard gewerkt worden om de tent elk jaar weer helemaal Festklaar te maken. Maar met flinke inzet van alle Tafelaars en toeleveranciers staat dan op zaterdag om 14.30u de tent er helemaal klaar voor. 

Het Fest

Om 17.30u worden de eerste in traditionele Oktoberfest kleding gehulde gasten welkom geheten. Muzikanten staan de ingang van de tent spelen om alle gasten onder vrolijke Duitse muziek de tent in te begeleiden. Eenmaal binnen hebben de gasten de mogelijkheid voor een party-picture om vervolgens met een zak vol munten de tent in te lopen en een Tisch op te zoeken. De pullen bier, glazen Smirnoff, wijn, fris, halve haantjes, broodjes brattwurst en schnitzels worden gretig afgenomen en al snel is het een gezellige boel. De avond word verder opgeluisterd door diverse fest-acts waaronder vaak een FestDJ en verschillende live- muziek artiesten. Moe en voldaan verlaten alle gasten om 23.30u de tent weer. Waarna het grote opruimen kan gaan beginnen. 

Het goede doel

Elk jaar organiseren we het Oktoberfest en koppelen we de opbrengst hiervan aan een lokaal goed doel. In de voorbijgaande jaren hebben we onder andere de Veluwse heuvels, Hospice, Seewende, voedselhulp Nunspeet, de wensamulance, een school in India en de Tafelronde verwendag mee kunnen helpen. Dit hebben we kunnen doen met en dankzij al onze sponsoren, festgangers en vrijwilligers. Wil je meer informatie over het aanstaande Oktoberfest kijk dan op www.oktoberfestnunspeet.nl of volg ons op Instagram.

Copyright © 2022 Tafelronde 156 – Nunspeet – Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer

Design by: Giraffes4Zebras