Commissie ’t Hekje

Commissie ’t Hekje

Al vele jaren is commissie ‘t Hekje de belangrijkste commissie van de Tafelronde 156. De commissie zet zich in en draagt zorg voor enkele Hekjes die op verschillende locaties in Nunspeet zijn geplaatst om koningslindes. Een koningslinde of koningsboom is een lindeboom die ter ere van een gebeurtenis in het Koninklijk Huis wordt geplant. De Nunspeets Hekjes bevinden zich op de volgende locaties:

Park 40-45

Aan de Laan in Park 40-45 staat het oudste Hekje, dat is geplaatst rond de Prins Willem Alexanderboom, welke in 1968 was geplant. Het Hekje is op 30 april 1988 aangeboden door Tafelronde Nunspeet aan de Oranjevereniging ter ere van haar 80-jarig bestaan.

De Prins Willem Alexanderboom is tijdens de storm van 18 januari 2007 omgewaaid, waarna op 10 april 2007 op dezelfde plaats de Prinses Arianeboom is geplant, ter gelegenheid van de geboorte van prinses Ariane Wilhelmina Maxima Inge.

Jaarlijks toosten de Tafelaars van Tafelronde Nunspeet op Koningsdag bij dit hekje op het koningshuis en de verjaardag van onze vorst.

SEEWENDE

Dit Hekje is geplaatst rond de koningslinde welke is geplant op 30 april 2013 ter ere van de kroning van Willem Alexander tot Koning van het koninkrijk der Nederlanden. Het Hekje heeft dan ook de vorm van een kroon.

Veluwetransferium

Het Transferium is in 2002 geopend. De toren is 30 meter hoog en geeft een mooi uitzicht over de Veluwe en het Veluwemeer. Onderaan de toren is een koningslinde geplant ter ere van het huwelijk van Prins Willem Alexander & Prinses Maxima op 2 februari 2002.

In 2015 is het transferium heropend na een grondige vernieuwing. Toen zijn er standplaatsen voor paarden, een grotere speeltuin en extra verharding toegevoegd. In de komende jaren zal de omgeving van het Transferium wederom veranderen, aangezien de gemeente Nunspeet heeft besloten om de stationsomgeving aan te gaan passen, onder meer met de aanleg van een tunnel ter vervanging van de gelijkvloerse spoorwegovergang.

Copyright © 2022 Tafelronde 156 – Nunspeet – Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer

Design by: Giraffes4Zebras